BAMBUSZBÓL DISPLAY?

Ez az innovatív megoldás már első ránézésre is különleges megjelenést kölcsönöz a konstrukciónak.

Jelenleg a mobil installációk többsége alumíniumból készül. Előállítása rendkívül energiaigényes folyamat, és nyersanyagának, a bauxitnak a bányászata is súlyos környezetkárosítással jár.

Mindez számokban: 1 tonna alumínium előállításához rengeteg vízre, 4-5 tonna bauxitra, és 22.000 kW/h elektromos áramra van szükség. Melléktermékként 12.000 kg szén-dioxid kerül a levegőbe, és 2-3 tonna veszélyes hulladéknak számító vörös iszap és sok-sok szennyvíz keletkezik. Meglehetősen összetett számításokkal kiszámítható, hogy ha alumíniumból készülne ugyan ez az X Banner, akkor csak a gyártáshoz szükséges energia fedezésére 10 darab bambuszból készült X Bannert kellene elégetnünk. De azzal, hogy a bambuszból készült X Bannert választjuk, kb. 25 kg -al kevesebb szén-dioxid jut a légkörbe, 4-6 kg vörös iszaptól óvjuk meg a földet, és kb. 100 literrel kevesebb édesvíz szennyeződik el.

A bambusz, kivágása után nagyon gyorsan képes regenerálódni. Nem kell újraültetni, mivel a gyökereiből újrahajt. Egy bambuszliget 2 év alatt szinte eredeti állapotába újranő. Egyes fajtái ideális körülmények között akár napi 20 cm-t is képesek nőni, miközben oxigént termelnek.

A világ legkeményebb héjú növénye. A héjkeménysége a kerámiáéval vetekszik, a szakítószilárdsága pedig megegyezik a vele azonos átmérőjű vasrúdéval.

X-Banner - Bamboo

Szerkezeti felépítésben egy hagyományos X Banner, viszont anyagában már egy új, merőben szokatlan választás. Itt ugyanis nem alumíniumból, vagy üvegszálas rúdból készülnek a flexibilis szárak, hanem BAMBUSZBÓL.

Lényegében nem különbözik más X Bannerektől . Egy egyszerű mozdulatsorozattal összeállítható, majd az " X " alakban elhelyezkedő flexibilis szárak végeiben található rögzítési pontokra helyezzük a grafikát, amik sík felületűre feszítik azt. Támasztékul a hátrafele kinyúló láb szolgál.

A feltekercselt grafikát az összecsukott szerkezettel együtt egy hordtáskában szállíthatjuk, illetve tárolhatjuk.

Kínálatunkban két méretben is elérhető a konstrukció:

60 x 160 cm
75 x 200 cm

A grafika különböző anyagokra nyomtatható:

  • Roll-up film
  • Vászon
  • Molinó
  • Mesh háló

Bamboo Catalog Shelf

Egy könnyed mozdulattal felállítható olyan prospektustartó állvány, amely négy A4 méretű tárolóval van ellátva. Ez a négy prospektustartó elem és a szerkezet minden eleme bambusz.

 

 

Copyright © 2010 StudioPress