X-Banner
I-Banner
L-Banner
C-Banner
Triple Screen
Multi Size Picture Shelf
Forgó grafikai installációk

Display >> Banner >> L-Banner

L-Banner

Ennek a szerkezetnek a lényege, hogy a grafikus felület alsó és felső széleit egy-egy alumínium profilhoz rögzítjük, amiket egy függőleges flexibilis alumínium teleszkóp feszít ki a megfelelő megjelenést biztosító erővel. Mindennek egy az alsó profilba csatlakoztatott krómozott fémöntvény talapzat ad stabil tartást. A grafika kifeszítését biztosító flexibilis alumínium teleszkóp hossza, illetve magassága állítható. Ez lehetőséget ad arra, hogy az alkalmazott nyomat feszességét magunk szabályozzuk, vagy különböző magasságú nyomatokhoz állítsuk be 150 - 215 cm között. A felhelyezhető grafika szélessége 100 cm, de a nyomattartó alumínium profilok rövidítésével tetszés szerint ennél keskenyebb is lehet.
Az összes alkatrész anyaga eloxált felületű alumínium, ami alkalmassá teszi a szerkezetet az adott esetben nagyon gyakori felállítással és szétbontással járó igénybevételre, még igen hosszú távon is.
A grafikus felület cseréje másodpercek alatt elvégezhető, ugyanis a grafika alsó és felső peremét nem belefűzzük a szerkezet alsó és felső profiljába, és nem is felragasztjuk azokra, hanem elég azokba beletolni, majd egy kattintással rázárni a profilokat.

A szerkezet egy merev henger alakú tokban kerül forgalomba, ami a hozzátartozó nyomat tárolására is alkalmas.

   

Méret:
100 x 215 cm (max.)

A gyári összeállítás szerint az L-Banner konstrukció esetében 100 cm széles grafika felhelyezésére van lehetőség. Viszont gyakran előfordul, hogy ennél szélesebb grafika megjelenítésére van szükség. Ezekre az esetekre való tekintettel vettük fel kínálatunkba az L-Bannerhez használatos alumínium profilt. Hossza 3,62m.

Tehát önnek lehetősége van arra, hogy 3,62 méteres vízszintes profilokra cserélje a standard 1 métereseket, így 3,62 méter széles egybefüggő grafikus hátteret tud kifeszíteni. Fontos, hogy egy ekkora felület sima feszességét csak több flexibilis teleszkóp tudja biztosítani.

Ha 1,20 méternél szélesebb grafika prezentálása válik szükségessé, akkor több függőleges flexibilis teleszkóp alkalmazására van szükség, természetesen a fémöntvény hátsó kitámasztó lábbal együtt. Csak így érhető el a grafika deformálódás mentes feszessége.

Előfordulhat, hogy a prezentálni kívánt grafikus hátterünk túl széles ahhoz, hogy egy darabban gyártsuk le. Ebben az esetben a tervezéskor és nyomtatáskor két vagy több részre oszthatjuk (így praktikusabb tárolni és szállítani is), majd a szerkezetekre felrögzítve újra egyesíthetjük azokat úgy, hogy az installációkat egymás mellé helyezzük és rögzítjük.
Így szinte bármilyen széles grafikus hátteret kiépíthetünk.
A művelet lényege, hogy a különálló szerkezeteket egymás mellé helyezve, azok alsó és felső vízszintes profiljait összecsatlakoztatjuk. Ehhez a művelethez szükséges egy olyan speciális csatlakozó betét, amivel a profilokat nemcsak össze tudjuk csatlakoztatni, hanem ebben az állapotukban rögzíteni is tudjuk őket a szétcsúszás ellen.

 

Copyright © 2010 StudioPress